My Journey to the Perfect Wardrobe: The End

My Journey to the Perfect Wardrobe: The End op MiMakeup.nl

Ik schreef een tijdje geleden regelmatig blogposts over ‘My Journey to the Perfect Wardrobe’, een soort stappenplan om eindelijk de kledingkast en -collectie te krijgen die ik altijd al wilde. Met de updates ben ik op een gegeven moment gestopt, omdat ik eigenlijk ook met het stappenplan gestopt ben. Ik kon natuurlijk nog verder gaan, maar ik vond de laatste stappen het niet echt waard om een heel artikel aan te wijden. Maar waar het eigenlijk op neer komt: ik ben klaar met mijn ‘Journey’, het einde is gekomen! Ik zal niet zeggen dat alles nu perfect is (want dat zal het ook nooit zijn), maar wel stukken beter en ik haal nu ook veel meer plezier uit het kijken in mijn kast en het uitkiezen van outfits. Maar vandaag zal ik even terugblikken op de afgelopen tijd, en de verschillen (die toch behoorlijk groot zijn!) beschrijven!

Analyseren, bewust worden, nadenken

Wat ik eigenlijk vooral in de eerste stappen van het stappenplan van Into-Mind heb gedaan, is vooral heel veel nadenken. Ik vind dat door middel van de stappen in het plan je heel goed ziet wat je nou eigenlijk wil, en welke weg je daarvoor moet afleggen. Deze stappen heb ik trouwens stuk voor stuk uitgebreid beschreven in artikelen: 1, 2, 3, 4. Waar ik vooral heel veel last van had voor ik hieraan begon, is het gebrek aan basics. Als ik kleding kocht, kocht ik meestal gewoon een bij elkaar passende outfit. Maar ik lette nooit, maar dan ook nooit, op of dit wel aansloot bij de rest van mijn kleren in mijn kast. Nou, dat is dus echt 180° veranderd!

Opruimen, opruimen, nog meer opruimen

Nadat ik wist wat ik wel wilde en moest hebben, was het tijd om alle no’s voor eens en voor altijd de deur te wijzen. Een opgeruimde kledingkast is veel beter om naar te kijken, en rust in je kamer geeft rust in je hoofd (echt waar!). Ik heb dus een grondige detox losgelaten op mijn kledingkast (stap 5).

En nu?

In mijn kast zitten op dit moment echt véél meer basics, ik kan nu echt heel veel combineren! Er zijn nog wel een aantal basic items die ik nog nodig heb, maar ik verkies kwaliteit boven kwantiteit en wil dus rustig op zoek naar mooi zittende basics. Welke items precies nog op mijn to buy-lijstje staan, zal ik binnenkort laten zien in een artikel!
Ook ben ik sinds deze ‘reis’ een stuk bewuster gaan shoppen. Ik let bij ieder kledingstuk op het materiaal (en dan vooral of het geen hele goedkope of zweterige stofjes zijn) en of ik het kan combineren met de items in mijn kast. Ik wil minimaal drie verschillende outfits met een kledingstuk kunnen maken voordat het in mijn kast beland.
En voor het maken van combinaties heb ik echt een hele handige app ontdekt, waarin je heel goed de combinaties al kunt zien voor je zelfs maar in je kast hoeft te kijken. Iets wat ik heel handig vind, omdat verschillende combinaties maken vaak wel mijn struikelpunt is. Maar over deze app later meer, want daar wil ik wat uitgebreider over vertellen!

Eigenlijk ben ik dus 100% positief over het resultaat dat deze ‘Wardrobe Revamp’ teweeg heeft gebracht, ik ben zó veel blijer met mijn kledingcollectie! Het heeft voor mij echt het plezier terug gebracht! En neem trouwens sowieso eens een kijkje op de blog Into-Mind, er staan ontzettend veel boeiende artikelen over het vinden van je eigen stijl op!

Share:

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge